Op zoek naar paviljoen de notelaer?

 
paviljoen de notelaer
Paviljoen De Notelaer Toerisme Klein-Brabant Scheldeland.
Sinds 1999 is het gebouw in erfpacht gegeven aan Herita: het vroegere Erfgoed Vlaanderen. In 2016 werd de buitenzijde prachtig gerestaureerd. Het paviljoen werd bekend als locatie Villa Vorlat in de tv-serie Stille Waters. De Notelaer heeft een uitgebreid jaarprogramma met o.a.
poort

vzw De Notelaer. Raad van bestuur. Vanaf april zijn we weer alle dagen open van 14 tot 18u vrijdag sluitingsdag. Wil je weten wat De Notelaer in petto heeft voor 2018, klik dan de downloadspagina aan voor de activiteitenkalender 2018.
2dehands auto
Paviljoen De Notelaer Gemeente Bornem.
Ook de lokale uitvoerders en kunstenaars hadden een uitstekende reputatie en werkten mee aan vele andere monumentale gebouwen. Het unieke karakter van De Notelaer komt vooral voort uit zijn ongewone ligging tegen de dijk, waardoor het paviljoen aan de landzijde anderhalve verdieping meer telt dan aan de kant van de Schelde.
boxspring
De Notelaer Trefpunt aan de Schelde Hingene UiT in Vlaanderen.
De Notelaer Trefpunt aan de Schelde Hingene. Party of fuif. De Notelaer Trefpunt aan de Schelde. De Notelaer Trefpunt aan de Schelde Hingene. Kwartetspel in het Paviljoen de Notelaer. De Notelaer Trefpunt aan de Schelde Hingene. Begeleide uitstap of rondleiding.
hypothecaire leningen
Paviljoen De Notelaer Bornem Herita Vlaamse erfgoedorganisatie.
Paviljoen De Notelaer Bornem. Volgens de traditie in de hertogelijke familie dUrsel zouden er tijdens feestjes in De Notelaer uit de koepel, waar het orkest zat, rozenblaadjes zijn neergedwarreld. Dat tekent perfect de sfeer in dit adellijke paviljoen op de Scheldedijk in Hingene.
kbc
De Notelaer Toerisme Scheldeland.
De Notelaer is een parel van een neoclassicistisch jachtpaviljoen op de Scheldedijk. Het 200 jaar oude gebouw is het voormalige zomerpaviljoen van de familie d'Ursel. Dit monument is sinds 1984 als Trefpunt aan de Schelde de uitvalsbasis en eindbestemming voor menig fietser, wandelaar en erfgoedbezoeker. Op het Notelaersdomein bevindt zich naast het paviljoen een bosleerpad en een poëziepad.
Kamperen in de bomen van De Notelaer Bornem Het Nieuwsblad.
Vorige afbeelding 1 / 2 Volgende afbeelding. Bornem Wie dat wil kan deze zomer overnachten in een van de vier kampeerpitten die worden opgehangen in bomen aan het paviljoen De Notelaer in Hingene. Binnenkort wordt de overeenkomst getekend waarbij het beheer van het voormalige jachtpaviljoen en het domein De Notelaer wordt overgenomen door de vzw Kempens Landschap.
Paviljoen De Notelaer Erfgoedobjecten Inventaris Onroerend Erfgoed.
Tussen de Notelaerdreef en het paviljoen stonden twee arbeiderswoningen, waar dagloners met grote gezinnen woonden. Vanaf het laatste kwart van de 19de eeuw ging de betekenis van De Notelaer als binnenhaven achteruit door de bouw van de spoorwegbrug over de Schelde in Temse en de aanleg van moderne veerdammen langs de rivier.
Domein De Notelaer Kempens Landschap.
Het exterieur van het paviljoen werd recent volledig gerestaureerd door de vorige beheerder Herita vzw. De komende jaren zal de restauratie van het interieur en de opwaardering van het domein door Kempens Landschap worden voortgezet. De uitbating van het paviljoen gebeurt al jaar en dag door de vzw De Notelaer.
De Notelaer Wikipedia.
Het paviljoen raakte beschadigd bij de overstroming van 1953. De familie d'Ursel' verkocht het weinig later. Louis Camu kocht de notelaer in 1963 en liet de Notelaer restaureren door Simon Brigode 1909-1978 één belangrijke persoon die Belgische monumenten na de oorlog restaureerde.

Contacteer ons