Meer resultaten voor paviljoen de notelaer

 
paviljoen de notelaer
Paviljoen De Notelaer Bornem Herita Vlaamse erfgoedorganisatie.
Steun een erfgoedproject. Paviljoen De Notelaer Bornem. Volgens de traditie in de hertogelijke familie dUrsel zouden er tijdens feestjes in De Notelaer uit de koepel, waar het orkest zat, rozenblaadjes zijn neergedwarreld. Dat tekent perfect de sfeer in dit adellijke paviljoen op de Scheldedijk in Hingene.
Autolening
Een belvedère aan de Schelde. Het paviljoen De Notelaer in Hingene 1792-1797 Publicaties Diensten Onroerend erfgoed.
Dit boek is de eerste wetenschappelijke publicatie over het paviljoen De Notelaer, een prachtig belvedère op de oever van de Schelde in Hingene. Uitgebreid multidisciplinair onderzoek van archieven, materiële en iconografische bronnen, en uiteraard het gebouw zelf, leverde veel nieuwe, soms verrassende kennis op.
http://psychiaterstortelder.nl/
Domein De Notelaer Kempens Landschap.
Het exterieur van het paviljoen werd recent volledig gerestaureerd door de vorige beheerder Herita vzw. De komende jaren zal de restauratie van het interieur en de opwaardering van het domein door Kempens Landschap worden voortgezet. De uitbating van het paviljoen gebeurt al jaar en dag door de vzw De Notelaer.
kruiswoordraadsel maken

In maart is De Notelaer enkel te bezoeken tijdens de weekends, van 14 tot 18u. en vanaf april zijn we weer alle dagen open van 14 tot 18u vrijdag sluitingsdag. Wil je weten wat De Notelaer in petto heeft voor 2018, klik dan de downloadspagina aan voor de activiteitenkalender 2018.
Kamperen in de bomen van De Notelaer Bornem Het Nieuwsblad.
Vorige afbeelding 1 / 2 Volgende afbeelding. Bornem Wie dat wil kan deze zomer overnachten in een van de vier kampeerpitten die worden opgehangen in bomen aan het paviljoen De Notelaer in Hingene. Binnenkort wordt de overeenkomst getekend waarbij het beheer van het voormalige jachtpaviljoen en het domein De Notelaer wordt overgenomen door de vzw Kempens Landschap.
De Notelaer Wikipedia.
Toerisme Vlaanderen opende er een Scheldecentrum, uitgebaat door de vzw De Notelaer. Erfgoed Vlaanderen is sinds 1999 erfpachthouder, maar de vzw blijft er de werking verzekeren. In 2001 kreeg het paviljoen televisiebekendheid als locatie Villa" Vorlat" voor de serie Stille Waters 3.
Paviljoen De Notelaer Erfgoedobjecten Inventaris Onroerend Erfgoed.
Tussen de Notelaerdreef en het paviljoen stonden twee arbeiderswoningen, waar dagloners met grote gezinnen woonden. Vanaf het laatste kwart van de 19de eeuw ging de betekenis van De Notelaer als binnenhaven achteruit door de bouw van de spoorwegbrug over de Schelde in Temse en de aanleg van moderne veerdammen langs de rivier.
Paviljoen De Notelaer Gemeente Bornem.
Ook de lokale uitvoerders en kunstenaars hadden een uitstekende reputatie en werkten mee aan vele andere monumentale gebouwen. Het unieke karakter van De Notelaer komt vooral voort uit zijn ongewone ligging tegen de dijk, waardoor het paviljoen aan de landzijde anderhalve verdieping meer telt dan aan de kant van de Schelde.
Paviljoen De Notelaer Toerisme Klein-Brabant Scheldeland.
Sinds 1999 is het gebouw in erfpacht gegeven aan Herita: het vroegere Erfgoed Vlaanderen. In 2016 werd de buitenzijde prachtig gerestaureerd. Het paviljoen werd bekend als locatie Villa Vorlat in de tv-serie Stille Waters. De Notelaer heeft een uitgebreid jaarprogramma met o.a.

Contacteer ons