Zoeken naar paviljoen de notelaer

 
paviljoen de notelaer
paviljoen de notelaer
vzw De Notelaer. Raad van bestuur. De Notelaer is alle dagen geopend van 14u tot 18u. Maximum 50 personen op het tuinterras. Van 14u tot 17u30 kan je het paviljoen bezichtigen. met mondmasker, maximaal 10 personen in het gebouw en de bezoektijd is beperkt tot een half uur. Reserveren kan op info@notelaer.be en 03/889.69.20. Vzw De Notelaer organiseert tussen nu en 31 augustus 2020 een rondvraag omtrent het paviljoen., haar werking en activiteiten. Het neemt maximum 5 minuutjes van uw tijd! Dank bij voorbaat.
Paviljoen De Notelaer Gemeente Bornem.
Ook de lokale uitvoerders en kunstenaars hadden een uitstekende reputatie en werkten mee aan vele andere monumentale gebouwen. Het unieke karakter van De Notelaer komt vooral voort uit zijn ongewone ligging tegen de dijk, waardoor het paviljoen aan de landzijde anderhalve verdieping meer telt dan aan de kant van de Schelde.
Paviljoen De Notelaer Toerisme Klein-Brabant Scheldeland.
Sinds 1968 is het paviljoen beschermd als monument. Aan de buitenkant is het versierd met fraaie reliëfs boven de ramen. Binnen waan je je terug in de tijd met het prachtige ronde salon, parketvloer en schilderingen uit de 18 de eeuw. Door de hoge ramen heb je vanuit het salon een mooi zicht op de Scheldepolders en omliggende omgeving. Je herkent het misschien beter als Villa Vorlat uit de tv-serie Stille Waters. De Notelaer heeft een uitgebreid jaarprogramma met o.a. tentoonstellingen, wandelingen en concerten. Probeer zeker eens een stukje Notelaeretaart op basis van cacao, kaneel en nootjes. Een absolute aanrader! Toerisme Scheldeland Mie De Backer. 2880 Hingene Bornem.
Domein De Notelaer Kempens Landschap.
Af en toe worden er ook tentoonstellingen en concertjes georganiseerd aan het paviljoen. Plan je bezoek op www.notelaer.be. Rol van Kempens Landschap. Sinds 2017 beheert onze organisatie het paviljoen De Notelaer en zijn omgeving. Deze namen we in erfacht van Toerisme Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos. Het exterieur van het paviljoen werd recent volledig gerestaureerd door de vorige beheerder Herita vzw. De komende jaren zal de restauratie van het interieur en de opwaardering van het domein door Kempens Landschap worden voortgezet. De uitbating van het paviljoen gebeurt al jaar en dag door de vzw De Notelaer. Kijk voor een uitgebreide routebeschrijving op www.notelaer.be. Zie www.notelaer.be voor de actuele openingstijden. De Notelaer, trefpunt aan de Schelde. Parkeergelegenheid voor de poort. café met terras. Over Kempens Landschap. Over deze website. Lees hier ons magazine. Trek er eens op uit. Natuur en bos. Volg ons op.
falingen oost vlaanderen restaurant de notelaer deinze paviljoen de notelaer.
Vanaf het laatste kwart van de 19de eeuw ging de betekenis van De Notelaer als binnenhaven achteruit door de bouw van de spoorwegbrug over de Schelde in Temse en de aanleg van moderne veerdammen langs de rivier. Paviljoen De Notelaer Gemeente Bornem.
Voor hertog en veerman. Het paviljoen De Notelaer in Hingene Vlaanderen.be.
Deze oude functie werd geïntegreerd in het nieuwe paviljoen, naar een ontwerp van de Franse architect Charles De Wailly. De voorbije jaren boog een groot aantal specialisten zich over het ontstaan en de evolutie van De Notelaer en zijn omgeving.
Leiden by Social Deal: Korting tot wel 90%.
High wine bij Het Prentenkabinet. Social Deal-cadeaubon van 5 tot 50 euro. Social Deal Giftcard. All-You-Can-Eat Drink 3 uur bij De Gouden Wok. De Gouden Wok Zuiderpark. Overnachting voor 2 bij Fletcher Hotels. Dagtrip naar Londen. Entree SEA LIFE Scheveningen.
Paviljoen De Notelaer, Hingene Tussen 1791 en 1794 liet Wo Flickr. new icn message. flickr-free-ic. 3d pan white.
De Notelaer is een prachtig staaltje van de zogenaamde architecture parlante of metaforische architectuur. Het unieke karakter van De Notelaer komt vooral voort uit zijn ongewone ligging tegen de dijk, waardoor het paviljoen aan de parkzijde anderhalve verdieping meer telt dan aan de kant van de Schelde.
De Notelaer, trefpunt aan de Schelde.
Kempens Landschap nam het paviljoen en de omgeving in erfpacht zodat het domein als één geheel beheerd kan worden. De vzw De Notelaer stelt het paviljoen open voor bezoekers, en heeft een uitgebreide activiteitenkalender o.a. concerten, tentoonstellingen, workshops, wandelingen, natuurfeestjes.
Paviljoen De Notelaer in Hingene heeft kroon terug RTV.
24 juni 2016 1606.: Paviljoen De Notelaer in Hingene heeft kroon terug. Paviljoen De Notelaer in Hingene heeft sinds vandaag haar kroon teruggekregen. Het dak en de buitengevel van het voormalige buitenverblijf van de familie D'Ursel' is het voorbije jaar volledig gerestaureerd.

Contacteer ons