Zoeken naar paviljoen de notelaer

 
paviljoen de notelaer
Paviljoen De Notelaer, Hingene Tussen 1791 en 1794 liet Wo Flickr. new icn message. flickr-free-ic. 3d pan white.
De Notelaer is een prachtig staaltje van de zogenaamde architecture parlante of metaforische architectuur. Het unieke karakter van De Notelaer komt vooral voort uit zijn ongewone ligging tegen de dijk, waardoor het paviljoen aan de parkzijde anderhalve verdieping meer telt dan aan de kant van de Schelde.
Zoekmachine Marketing Bureau
falingen oost vlaanderen restaurant de notelaer deinze paviljoen de notelaer.
Vanaf het laatste kwart van de 19de eeuw ging de betekenis van De Notelaer als binnenhaven achteruit door de bouw van de spoorwegbrug over de Schelde in Temse en de aanleg van moderne veerdammen langs de rivier. Paviljoen De Notelaer Gemeente Bornem.
lening
Notelaer Agentschap voor Natuur en Bos.
Met achter je het prachtige historische gebouw De Notelaer en voor je een zicht op de Schelde, krijg je misschien zelf inspiratie voor literaire omzwervingen. De Notelaer door de eeuwen heen. Het gebied de Notelaer maakt deel uit van een groter boscomplex. Het 200 jaar oude gebouw De Notelaer was vroeger het paviljoen van de familie dUrsel.
bullet journal
Kempens Landschap neemt paviljoen De Notelaer in erfpacht Antea Group Belgium.
Kempens Landschap neemt paviljoen De Notelaer in erfpacht. In Hingene, vlak naast de Scheldedijk, prijkt het paviljoen De Notelaer. Dit erfgoedpaviljoen werd in de 18de eeuw gebouwd en hoorde bij het kasteeldomein van de familie DUrsel. Sinds 1968 is het paviljoen beschermd als monument.
dakwerker genk
Paviljoen De Notelaer Historisch gebouw RouteYou.
Auteursrechten: All rights reserved. Het paviljoen De Notelaer, gelegen aan de Scheldedijk en op wandelafstand van het kasteel dUrsel, behoorde toe aan de adelijke familie dUrsel. Beneden woonde vroeger de veerman en was er een herberg. Op de bovenverdieping was de hertogelijke ontvangstruimte.
Marketers
Wandelen in Bornem-Hingene met wandelroute naar Kasteel d'Ursel' en Paviljoen De Notelaer.
Wandelen in Bornem-Hingene met wandelroute naar Kasteel d'Ursel' en Paviljoen De Notelaer. Met deze wandelroute in Bornem Hingene kom je langs twee prachtige gebouwen: het Kasteel dUrsel van Hingene en het Paviljoen De Notelaer. Dit laatste is opengesteld voor bezoekers.
logo schilderwerken
Library of Congress Subject Headings Google Boeken.
Nog meer van Google. Geavanceerd zoeken naar boeken. Library of Congress Subject Headings. Library of Congress, 2012. Wat mensen zeggen Een review schrijven. We hebben geen reviews gevonden op de gebruikelijke plaatsen. Overige edities Alles weergeven. Library of Congress Subject Headings.
junkers doorstromer

De Notelaer is weer te bezoeken tijdens de weekends van maart 2019., v anaf april 2019 zijn we weer alle dagen open van 14 tot 18u vrijdag sluitingsdag. Tijdens de maanden juli en augustus is De Notelaer ook open op vrijdag!
Antwerp's
De Notelaer, trefpunt aan de Schelde.
Ook toen de derde eigenaar, kunstenaar Vic Gentils, het paviljoen bewoonde 1970-1983, behield De Notelaer zijn aantrekkingskracht. Vervolgens kocht het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap De Notelaer en zocht een zinvolle bestemming voor deze parel aan de Schelde. De vzw De Notelaer 1984 werd geboren en het gebouw werd opengesteld voor het publiek.
schouwveger
Paviljoen De Notelaer Gemeente Bornem.
Het unieke karakter van De Notelaer komt vooral voort uit zijn ongewone ligging tegen de dijk, waardoor het paviljoen aan de landzijde anderhalve verdieping meer telt dan aan de kant van de Schelde. Het gebouw bestaat uit twee in elkaar geschoven volumes: het ene, aan de rivierzijde, met een achthoekig grondplan en het gedeelte aan de tuinzijde met een rechthoekig grondplan.
ontkalken

Contacteer ons