Zoeken naar de notelaer hingene

 
de notelaer hingene
Scheldeschorren aan de Notelaer Natuurpunt.
Tijdens het broedseizoen begin maart tot eind juni is het in het geheel niet toegankelijk. Beschrijving van het natuurgebied. In de 10e eeuw werd begonnen met de indijking van de Schelde, niet omwille van overstromingsgevaar maar wel om vruchtbare grond te winnen op het water. Onder andere de abdij van Sint Bernardus op t Schelt te Hemiksem, gesticht in 1237, leverde een belangrijke bijdrage tot de indijking. In de loop van de geschiedenis werden de dijken regelmatig verhoogd en verbeterd omdat het waterniveau blijft stijgen. In uitvoering van het Sigmaplan, dat tot stand kwam na de overstroming van Ruisbroek in 1976, werden de dijken op 8 meter TAW gebracht. Door het opwerpen van dijken wordt de Scheldevallei gesplitst in twee delen: enerzijds een buitendijks gebied met slikken en schorrenen anderzijds een binnendijks gebied met de polder. De polder wordt door middel van sloten en uitwateringssluizen kunstmatig ontwaterd en is op die manier bruikbaar voor landbouw. Het mooiste uitzicht over de schorren, slikken en de rivier heeft men vanop de koepel van het pavijoen De Notelaer; op de rondgang heeft men een bijna 360 uitzicht. Je kan er ook iets drinken. Paviljoen De Notelaer, Notelaerdreef 4 2880 Bornem.
Historisch paviljoen in nieuw kleedje.
We zijn blij dat de stellingen eindelijk weg zijn. De bezoekers mogen opnieuw toestromen, zegt Mia Bonneux, coördinator van vzw De Notelaer. Het gekende paviljoen, dat zich in het stiltegebied van Hingene Bornem bevindt, stond sinds het voorjaar van 2015 goed een jaar in de steigers.
Restaurant De Notelaer.
Menu Notelaer 38. Scampi maison look, room, tomaat. Rundscarpaccio/ limoen/ parmesan. Steak/ saus naar keuze. Vis volgens aanbod van de markt. Vraag ook naar ons assortiment Franse en wereldwijnen! Elke werkdag en ook zatermiddag bieden wij u onze zakenlunch aan.
Een belvedère aan de Schelde: paviljoen de Notelaer in Hingene 1792-1797.
@book1173105, editor Buys, Joke and Bergmans, Anna, isbn 9789075230307, issn 2030-9910, language dut, pages 574, publisher Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed, series Relicta Monografieën, title Een belvedère aan de Schelde: paviljoen de Notelaer in Hingene 1792-1797, volume 5, year 2010.,
Kunst in België, Beelden in de tuin van De Notelaer te Hingene, Bornem.
Beelden in de tuin van De Notelaer 2016. Geert van Acker. Jan van de Pol. Linda van Spitael. Jeannine van Wemmel. Beelden in de tuin van De Notelaer 2014. Leo Van Der Heyden. Beelden in de tuin van De Notelaer 2012.
De Notelaer Museum RouteYou.
Toevoegen aan favorieten. Toevoegen aan route. Zoeken in de buurt. Auteursrechten: All rights reserved. Tegen de dijk aan en omgeven door broeken pronkt het geklasseerde Notelaer-gebouw tussen notelaars, lindebomen en paardenkastanjes. De Notelaer werd van 1790 tot 1974 gebouwd als jachtpaviljoen/belvedère in het hertogelijk domein van de familie d'Ursel' en staat nu open voor het grote publiek. Op het Notelaersdomein bevindt zich het Scheldemuseum, het bosleerpad en een literair dijkpad. De Notelaer 2880 Bornem Notelaerdreef 2 Tel: 03 889 69 20. Auteursrechten: All rights reserved. Notelaerdreef 2, Bornem. Meer over deze bezienswaardigheid.
de notelaer hingene
vzw De Notelaer. Raad van bestuur. De Notelaer is momenteel in wintersluiting. We gooien de poorten weer open in maart 2021 enkel tijdens de weekends, van 14 tot 18u. Vanaf april 2021 is het paviljoen weer dagelijks te bezoeken van 14 tot 18u, vrijdag sluitingsdag. Hou het gezond en tot in 2021! Zomergesprekken in De Notelaer Liesbeth Van Impe interviewt. Afgelopen zomer nodigde de hoofdredacteur van Het Nieuwsblad Liesbeth Van Impe zes weken lang zes bekende gesprekspartners uit in ons zomerpaviljoen, zijnde: Siska Schoeters; Jan-Jaap van der Wal; Wim Opbrouck; Adil El Arbi; Erika Vlieghe en Inge Vervotte. Dit leverde naast aangename gesprekken ook enkele prachtige foto's' op van in en rond De Notelaer! De interviews zelf kan je nog lezen op de site van Het Nieuwsblad.: Wij kunnen sinds kort iets nieuws toevoegen aan ons palmaresBornemnaar Tim De Decker heeft voor het Notelaerpaviljoen een mooie rol klaar in zijn eerste strip Waldin.
De Notelaer Bornem Antea Group Belgium.
De nabijheid van de Schelde speelde een belangrijke rol voor de ontstaansgeschiedenis van paviljoen De Notelaer. Zo was er onder meer een veer en een loskade. Tussen 1792 en 1798 liet de hertog dUrsel er een tuinpaviljoen oprichten ter uitbreiding van zijn kasteeldomein in Hingene.
De Notelaer Hingene Open monumenten dag 10 September Cartoon-Productions.
Ter hoogte van Hingenesteenweg 13 neemt u de bus 52A Boom station. U stapt uit aan de halte Kerk in Hingene, waarna u nog 2 km te voet moet afleggen. De Notelaer, trefpunt aan de Schelde. Algemeen, Cultuur, Kunstreportages, Tentoonstellingen Permalink.
Quality Time Hotel Restaurant Bornem, Antwerpen De Notelaer.
De Notelaer, Stationsplein 2 B-2880 Bornem. BEKIJK ALE EVENEMENTEN. Hoogwaardige keuken, zeer spontane en vriendelijke bediening Het was tijd om eens tijd te maken voor ons 2. Kinderen bij hun tante, en dus samen met mijn vrouw genoten van het gastronomisch menu. Het was voor ons de eerste keer in de Notelaer, en hebben absoluut geen spijt van onze keuze. Marcel van der Waals. We overnachtten in hotel Secundo 2 de hotel van de Notelaer. Het avondeten werd opgediend in de Notelaer, De afstand was een kleine 10 min. te voet, zo stap je die extra kilo's' van het lekkere eten er terug af. Mooie kamers en uitstekende keuken. Er is een uitgebreid fietsroutenetwerk aanwezig. Zeer goed Restaurant, ook Hotel, goed gelegen, top keuken met heel veel variatie in de Menu's, voor mij een van de betere van Bornem.

Contacteer ons