Resultaten voor de notelaer hingene

 
de notelaer hingene
Gids Voor Vlaanderen 2007 Google Boeken.
We hebben geen reviews gevonden op de gebruikelijke plaatsen. Veelvoorkomende woorden en zinsdelen. 18de eeuw 2oste eeuw Aalst abdij afrit altaar Antwerpen architect arduinen bakstenen barokke beeld beeldhouwer belbus beschermd sinds bevindt bewaard Bezienswaardigheden biechtstoelen Bilzen bouwde Brabant Brugge Brussel buslijnen centrum classicistische communiebank dateert van omstreeks dateren deel deelgemeenten doksaal domein doopvont dorp drie beuken Evenementenkalender familie Franse gebouwd gehucht gemeente gemeentehuis Gent gerestaureerd Geschiedenis gevel glasramen goed golvend gotische graaf grafstenen grote Haspengouw Hasselt Heemkundige heerlijkheid Heilig heren heropgebouwd hoeve hoeves hoofdaltaar houten huidige huis ijzerzandsteen interieur inwoners Jezus kapel Karei kasteel kerk kerkhof kermis klooster koor koorgestoelte Kruis kruisbeuk laatgotische landbouw lijnbussen Luik Maria marmeren meubilair molen monument museum neoclassicistische neogotische neoromaanse omstreeks 17oo omwalde Onze-Lie Onze-Lieve-Vrouw met Kind orgel oude park parochie pastorie portiekaltaar preekstoel romaanse sacristie schilderij sinds 1976 beschermd Sint-Antonius Abt Sint-Jan Sint-Truiden staan stad stenen stijl toren transept treinstation vanaf verbouwd Vlaamse Vlaanderen voormalige Wereldoorlog westertoren woondorp zandlemig zandsteen zijaltaren zijbeuken zondag.
SEO Website
Domein De Notelaer Kempens Landschap.
Langs de scheldedijk in Hingene bots je op een markant gebouwtje: het paviljoen De Notelaer. Het paviljoen werd eind achttiende eeuw opgetrokken in neoclassicistische stijl. Het deed dienst als jachtpaviljoen en feestelijke ontvangstruimte voor de adellijke familie dUrsel. Het paviljoen hoorde bij hun kasteeldomein in Hingene en werd gebruikt om gasten te ontvangen met zicht op de Schelde.
kredieten

De Notelaer is weer te bezoeken tijdens de weekends van maart 2019., v anaf april 2019 zijn we weer alle dagen open van 14 tot 18u vrijdag sluitingsdag. Tijdens de maanden juli en augustus is De Notelaer ook open op vrijdag!
lening
Paviljoen De Notelaer, Hingene Tussen 1791 en 1794 liet Wo Flickr. new icn message. flickr-free-ic. 3d pan white.
Paviljoen De Notelaer, Hingene. Tussen 1791 en 1794 liet Wolfgang-Guillaume, derde hertog d Ursel, dit opmerkelijke paviljoen aan de Scheldedijk in Hingene Bornem bouwen. Het paviljoen was bestemd als schuil of rustplaats op de wandeling en vormde het kader voor een adellijk diner of gezelschapsspel in beperkte kring.
bullet journal
Veiligheidscontrole nodig.
We gebruiken cookies om inhoud en advertenties relevanter te maken en je een veiligere ervaring te bieden. Als je op de website klikt of op de website navigeert, ga je ermee akkoord dat we op en buiten Facebook informatie verzamelen via cookies.
dakwerken brecht
Paviljoen De Notelaer Gemeente Bornem.
Ook toen de derde eigenaar, kunstenaar Vic Gentils, het paviljoen bewoonde 19701983, behield De Notelaer zijn aantrekkingskracht. Vervolgens kocht het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap De Notelaer en zocht een zinvolle bestemming voor deze parel aan de Schelde. De vzw De Notelaer 1984 werd geboren en het gebouw werd opengesteld voor het publiek.
WooCommerce
Hotel De Notelaer in het Scheldeland Logeren in Vlaanderen Vakantieland.
Wanneer je je aanvraag verstuurt, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals vermeld in ons privacybeleid, wij hechten veel belang aan je privacy. In de buurt van De Notelaer. t Land van Bornem. Het hotel bevindt zich tussen Antwerpen, Brussel en Gent en ligt in het centrum van de Stille. Atelier van Antonine. Het Atelier ligt in het voormalige domein van de hertogen dUrsel in Hingene.
SEO optimalisatie
Relicta Monografieën 5. Een belvedère aan de Schelde. Paviljoen De Notelaer in Hingene 1792-1797 Vlaanderen.be.
Dit boek is de eerste wetenschappelijke publicatie over het paviljoen De Notelaer, een prachtig belvedère op de oever van de Schelde in Hingene. Uitgebreid multidisciplinair onderzoek van archieven, materiële en iconografische bronnen, en uiteraard het gebouw zelf, leverde veel nieuwe, soms verrassende kennis op.
2dehands
Wandelen in Bornem-Hingene met wandelroute naar Kasteel d'Ursel' en Paviljoen De Notelaer.
Wandelen in Bornem-Hingene met wandelroute naar Kasteel d'Ursel' en Paviljoen De Notelaer. Met deze wandelroute in Bornem Hingene kom je langs twee prachtige gebouwen: het Kasteel dUrsel van Hingene en het Paviljoen De Notelaer. Dit laatste is opengesteld voor bezoekers.
Apple refurbished
Paviljoen de Notelaer Open Monumenten.
Idyllisch neoclassicistisch paviljoen aan de oevers van de Schelde. Volgens de mythes van de hertogelijke familie dUrsel werden er tijdens feestjes in het paviljoen De Notelaer uit de koepel rozenblaadjes neergelaten. Dat verhaal roept meteen de juiste sfeer op voor dit adellijke paviljoen in Hingene, vlak aan de Schelde.
schouwveger

Contacteer ons